Wie zijn de Maatjes van VHL

Maak kennis met ons

 

Harry van de Wiel

In 2018 is mijn vrouw Tineke overleden. Zij was een bekend gezicht in Vianen, want zij runde er onder andere de Wereldwinkel op de Voorstraat. Wij hebben twee uit Zuid-Korea (legaal!) geadopteerde dochters. Hoewel ik geen enkele druk heb uitgeoefend, hebben zij toch allebei het beroep van hun vader gekozen: docent Nederlands.
Behalve Nederlands gaf ik ook informatiekunde op het Cals College Nieuwegein. Ik was daar tevens roostermaker en conrector. Nu ben ik echter al zes jaar met pensioen. Ik was de laatste die dat met 65 jaar mocht meemaken. Ik kan programmeren en heb onder andere samen met een vriend een compleet administratieprogramma voor middelbare scholen gemaakt. Als vrijwilliger ben ik betrokken bij het Taalhuis en computercursussen in de bibliotheek en bij de inburgeringscursus. Vier keer per week komt een jonge vrouw uit Afghanistan bij mij thuis voor haar taalles. Omdat ik nog wat tijd over had, heb ik gereageerd op een artikel in Het Kontakt. Binnen de kortste keren was ik Maatje. Als docent Nederlands raak je dan al snel betrokken bij de PR-groep. En nu ben ik sinds enige tijd de eindredacteur en neem ik alles onder handen wat bij Maatje Vijfheerenlanden de deur uit gaat: nieuwsbrieven, artikelen voor de pers, jaarverslagen, flyers, en nog zo het een ander. Ook ben ik betrokken bij de ontwikkeling van onze nieuwe website, waarbij ik met name het onderdeel Kennisbank voor mijn rekening heb genomen. En natuurlijk houd ik het taalgebruik in de gaten, zodat ook laaggeletterden en mensen met een migratie-achtergond begrijpen wat er staat. Maar nog steeds ben en blijf ik ook Maatje. Mensen helpen, of het nu met computers of geldproblemen is, geeft me heel veel voldoening.

Maatje in regio Zederik
maatjeharry2@maatjevijfheerenlanden.nl
0347-375598