Wie zijn de Maatjes van VHL

Maak kennis met ons

Jan Troost

Mijn naam is Jan Troost, ben 71 jaar, getrouwd met Diederike en woon heerlijk in het buitengebied tussen Meerkerk en Ameide. Onze beide dochters (Saskia 32 jaar en Carolien, 27 jaar) zijn reeds geruime tijd het huis uit en wonen en werken elders, maar komen nog regelmatig en gelukkig ook graag naar ons toe.
Inmiddels ben ik ongeveer 3 à 4 jaar gepensioneerd. Tijdens mijn werkzame leven ben ik doorgaans behoorlijk actief geweest op vele fronten. Zowel in mijn werk als organisatieadviseur, interim- en crisismanager en bureaudirecteur. En daarbuiten in vele activiteiten als school- en kerkbestuur, beroepsverenigingen, raden van Toezicht en Advies en als commissaris. Ook erg veel vooral met het gezin over de hele wereld (m.u.v. Australië) gereisd. Meerdere sporten en hobby’s en momenteel besteed ik ondermeer veel tijd aan onderhoud van huis en tuin (voorbereiden op nieuwbouw) en mijn Koi-vijver en alles wat daarbij komt kijken. Zie ook bijgaande foto.
Altijd lastig om zelf te melden waar je goed in bent. Immers anderen kunnen dat doorgaans beter en bovenal betrouwbaarder. Maar ik heb veel affiniteit tot het oplossen van complexe vraagstukken, counseling en interventies, begeleiden en stimuleren van mensen in zowel private als zakelijke problemen. Redelijk snel diagnosticeren van bedrijfsproblemen, oplossingen zoeken, etc. Redelijk stevig bedrijfsmatig inzicht in ondermeer financiële situaties en aansturingsaspecten. Na de intake en de zaak op de rij gekregen hebben (en dat geld ook in mijn werk als hulpmaatje) wordt het voor mij al redelijk snel minder uitdagend en boeiend. Maar ik maak zaken wel graag af, dan wel tot overdracht.
Regio is feitelijk voor mij volstrekt irrelevant, zeker wanneer het in het gebied Vijfheerenlanden is.
Het spreekt me aan om situaties door voor anderen uitzichtloos lijken of zijn weer te kunnen ombuigen tot hanteerbare situaties. Maar ook het inwerken en begeleiden van andere maatjes of sparringpartner zijn, vind ik erg plezierig om te doen.
Verder heb ik een zekere affiniteit tot bestuurlijke en toezichthoudende vraagstukken en dilemma’s en help en denk graag mee om die op te lossen. Zowel op regionaal als landelijk niveau (waar ik momenteel eveneens contacten heb. 

Maatje in regio Zederik
jan@jantroost.nl
06-53593981