Wie zijn de Maatjes van VHL

Maak kennis met ons

Nico Weeda

Ik ben 69 jaar, getrouwd met Wilja, we wonen in Ameide en hebben 4 getrouwde kinderen en 9 kleinkinderen.
Na een HTS-opleiding autotechniek heb ik 36 jaar bij Shell gewerkt in 10 verschillende functies en in de avonduren bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Inmiddels 10 jaar geleden met vervroegd pensioen gegaan en in de afgelopen 10 jaar bij verschillende bedrijven gewerkt in verschillende financiële banen.
Tot een paar jaar geleden heb ik bij elkaar 31 jaar in de kerkenraad gezeten in verschillende functies en op dit moment vervul ik nog een aantal kerkelijke bestuurs-/vrijwilligersfuncties.
Ik ben graag bezig met klussen en wil ook graag behulpzaam zijn.
Schuldhulpmaatje stond al langere tijd op mijn lijstje, maar naar aanleiding van een TV-programma over deurwaarders heb ik me direct opgegeven en in 2020 de cursus gevolgd.
Ik wil graag mensen helpen zodat ze op langere termijn (financieel) zelfredzaam worden/zijn en blijven. Mijn wens is drieledig:
1. Een verdere toename van vroegsignalering, want “voorkomen” (van nog meer schuld) is beter dan “genezen” (oplossen en saneren).
2. Langere tijd zeer beperkt blijven monitoren nadat men zelfredzaam is geworden om terugval zo veel mogelijk te voorkomen.
3. Meer bekendheid geven aan de rol van schuldhulpmaatje bij de risicogroepen waarvoor inmiddels concrete plannen zijn gemaakt en voorlichting op scholen.

Maatje in regio Zederik
maatjenico@maatjevijfheerenlanden.nl
06-83892412