Wie zijn de Maatjes van VHL

Maak kennis met ons

Reinout van Vloten

Getrouwd, 3 kinderen die het huis uit zijn.
Tegen mijn pensioen aan of daar al aan begonnen. Het wisselt een beetje. Inhoudelijk altijd werkzaam geweest in procesoptimalisatie (administratie, productieproces in een divers scala aan bedrijven) ook in de rol van projectleider.
Iedere week doe ik mijn ritje op de buurtbus. Verder ben ik een groot liefhebber van zeilen, daarnaast doe ik ook aan tennis en golf. Aan klussen, in – en om het huis, besteed ik ook veel tijd.
Ben nu (mei 2021) 3 jaar Maatje en heb 4 hulpvragers gehad. Deze waren woonachtig in Meerkerk, Lexmond en Vianen. Het is leuk om mensen te helpen die daar echt behoefte aan hebben en als één team de problemen te lijf te gaan. Prachtig wanneer ze het gewone leven weer kunnen oppakken. Minder leuk wanneer de wil bij de hulpvrager (een beetje) ontbreekt, je achter hem aan moet lopen hem tot actie te bewegen, maar dat mag de pret niet drukken.
Problematiek met enige complexiteit vind ik extra uitdagend. Van belang is voor mij om belangeloos, zonder enige kleuring, de situatie te beoordelen. Wanneer instanties, zeker op dat vlak, zich tegen mijn hulpvrager niet correct gedragen dan confronteer ik hen daar mee. Mijn hulp kan dan ook buiten het financiële vlak liggen.

Maatje in regio Zederik
maatjereinout@maatjevijfheerenlanden.nl
06-28193682