Wie zijn de Maatjes van VHL

Maak kennis met ons

 

Wilma Veenman

64 jaar en sinds 1 juli 2019 met vervroegd pensioen, 43 jaar werkzaam geweest bij Energiebedrijf Eneco in diverse functies. Van administratief medewerker tot teamleider, kenniscoördinator, coach en tenslotte scrummaster. Deze laatste functie kwam in 2019 te vervallen en ik besloot gebruik te maken van de regeling die mij werd aangeboden en na 43 werkzame jaren te gaan genieten van mijn pensioen.
In maart 2020 ben ik samen met Eelko verhuisd van Hillegom naar Leerdam. Voor mij een vertrouwde omgeving, van 1977 tot 2004 heb ik hier ook gewoond. Voor Eelko is het nieuw dus we hebben samen in het Corona jaar fietsend en wandelend al een hoop mooie plekjes bezocht.
Als het uitgaansleven ook weer op gang komt hopen we in deze nieuwe omgeving leuke musea, theaters kroegjes en restaurants te gaan ontdekken. Onze kinderen hebben allemaal een eigen gezin dus naast mijn oppas oma uren was ik nog op zoek naar een andere zinvolle besteding van mijn vrije tijd. Omdat ik in het verleden in de privésfeer al enkele malen iemand heb geholpen de financiën weer op de rit te krijgen sprak het werk als schuldhulpmaatje mij direct aan.
Ik ben als maatje werkzaam in Vijfheerenlanden. Vanaf maart dit jaar ben ik gekoppeld aan mijn 1e hulpvrager. Ik zie haar kleine stapjes maken in het bereiken van haar doel, dat is fijn om te zien. Mensen zien groeien in hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid dat geeft mij energie. Ze denken dat ze veel niet kunnen en hebben vaak een laag zelfbeeld en langzaam leren ze met mijn hulp inzien dat ze zelf veel meer kunnen dan gedacht.

Maatje in de regio Leerdam
maatjewilma@maatjevijfheerenlanden.nl
06-51037088